Vino kot lepotni tretma

To je pa lepa informacija za vse ljubiteljice vin.

Kot res velika hedonistka ob večerji skoraj redno spijem kozarec rdečega vina. Najsi je Teran, Refošk, Cabernet Savignon ali kakšno dobro tuje rdeče vino, najrajši špansko ali francosko. Kozarček te rubinasto rdeče pijače se vedno in redno servira na mojih večerjah. In moram priznati da mi zelo dobro dene. Ker sem bila večino življenja kot otrok nagnjena k slabokrvnosti, sem v kasnejših letih ob odkritju domačega terana ( moja bivša tašča me je z njim seznanila 🙂 ), obudila svoja naravno rožnata lička. 🙂 Vino je pospešilo cirkulacijo krvi po žilah, izboljšal tek, možgančki so mi bolje delali ;), saj zaradi prekrvavitve izdatneje oskrbi možgančke s kisikom, ten se mi je polepšal (nič več nisem bila bledolična suhica)  in s tem videz in nenazadnje omogočil mi je krepčilen spanec.

Kar je zame zelo pomembno in kar sem ugotovila pa je to, da ohranja mladosten videz. 🙂 Ja, prav ste slišale. Namreč vino vsebuje številne antioksidante in tako ščiti celice pred staranjem in seveda varuje tudi pred rakom. Svetovna zdravstvena organizacija je potrdila obsežne raziskave na Danskem, da je kozarec vina na dan za odraslega človeka blagodejen za dolgo življenje. In ne bi se mogla bolj strinjati z njimi.

In kako ga lahko še uporabimo v lepotne namene? Kot čistilni tonik ali lepotni obkladek. Z vinom si kožo očistimo, razkužimo pore in navlažimo. S tem na kožo nanesemo več kisika, vitaminov in najbolj pomembno, antioksidantov. Nanesemo ga s pomočjo kozmetične blazinice. Nežno povlečemo po čelu, nosu, obrazih in bradi. Na predel okoli oči, verjamem da ste že ugotovile, ne nanašamo! Po nanosu je koža videti bolj napeta in sveža.

p.s. Namig za po-novoletni zabavi ali prebedeli noči.

Hiter, enostaven, naraven in poceni lepotni trik. 😉

Z lepotnimi pozdravi,

Vaša La Baronesse!

You may also like

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.