Čokoladna maska

Zadnje čase se poslužujem hitrih lepotnih ritualov. Nekako v skladu z današnjim tempom. Ker ne želim, da me tempo prevlada, iščem nove poti do užitkov in lepote kljub natrpanemu vsakodnevnemu urniku.

Kot velika ljubiteljica kakava in čokolade 🙂 (a katera mogoče ni ;? ), sem zadnje čase začela uporabljati piling in masko iz kakava. Ker sem že krepko čez štirideset, skrbim za to, da izgledam mladostna in si podaljšujem status mladenke. 😉 Seveda vse po naravni metodi.

Kakav ima ogromno antioksidantov, praktično z največjo stopnjo sodi v sam vrh ORAC lestvice. Zaradi tako visoke vsebnosti antioksidantov je jasno da preprečuje prezgodnje staranje celic, kar je zame najbolj pomembna informacija oz. kar za vse nas ženske. In ne samo da mi kakav dviguje razpoloženje, ampak mi še podatek, da moja najljubša ‘hrana’ vsebuje vitamin E in C ter različne flavonoide, nariše velik nasmešek na lica. 🙂 Kaj je še boljšega od tega;?

A poleg slastnega polnjenja želodca, sem si v eni minuti naredila najboljšo masko za najbolj sijočo in gladko kožo, kar iz 100% organskega kakava. Čisto preprosto…

Recept: Dve jušni žlici kakava preliješ s kokosovo vodo, toliko da nastane gosta gladka zmes ter naneseš na predhodno temeljito očiščeno kožo. Po 20-ih minutah si očistiš obraz z vlažno bombažno krpico. Mene so rezultati navdušili. Poskusi in sporoči.

Z lepotnimi pozdravi,

Vaša La Baronesse!

You may also like

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.