Čajna kopel z Ginseng-om

Če ste zadnje čase preutrujeni ali imate občutek, da se vas loteva kakšen prehlad, je Ginseng pravo instant zdravilo.

Ginseng ( lat.ime) pravzaprav izvira iz grških besed pan=vse in akos=zdraviti.

Ginseng naj bi torej zdravil vse bolezni. Ginseng velja za močan adaptogen, kar pomeni da prilagaja telo na neugodne zunanje in notranje razmere, kot so nizke temperature okolja, stres, fizične preobremenitve, ipd. Idealno za našo zimo.

Sama ginseng obožujem in uporabljam ne samo kot topli napitek, temveč tudi v kuhinji in lepoti. In ker sem zadnje dni občutila vnetje v grlu, sem si danes ob skodelici čaja naredila še kopel iz ginsenga. Za še večji učinek, si v kopeli še ščetkam telo s krtačo s krožnimi gibi od stopal proti srcu in potem še od rok proti srcu ter od vratu navzdol proti srcu. Že samo ob pitju skodelice kateregakoli čaja v kopeli, se telo ogreje in hkrati sprošča mišice. Če je pa ta čaj iz ginsenga, nam zmanjša utrujenost, poveča aktivnost možganov in zbranost, pospeši metabolizem, zmanjša infekcijska obolenja in poveča telesno in duševno vzdržljivost. Vse to pa se dodatno okrepi s kopeljo. Kopel iz ginsenga nam tako poveča odpornost organizma proti infekcijam in pospeši okrevanje, hkrati pa ogreje telo, sploh v zimskem času. Telo se prebudi in oživi. Vendar se vseeno ne zadržujmo predolgo v kopeli, 15 minut je dovolj. Take kopeli lahko redno izvajamo 1x tedensko, za še večjo sproščenost telesa pa lahko dodamo še kilogram nepredelane soli Piranskih solin (zame preprosto ena izmed najboljših) ali sol Mrtvega morja, ki jo dobim v večji embalaži v Muellerjih, prižgemo aromatično svečko z vonjem cimeta ali pomaranče in uživamo.

Zimski čas je čas, ko si mirne vesti lahko in moramo dati duška sami sebi s počivanjem in negovanjem z zdravilnimi kopelmi, ter tako pripravimo svoje telo na prihajajoče pomladne aktivne dni. In potem je pomlad še lepša.

Želim vam prijetno zimsko razvajanje dokler bo še trajalo. 😉

Z lepotnimi pozdravi,

Vaša La Baronesse!

You may also like

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.